OFFICITY - HŐPAPÍR/PÉNZTÁRGÉPSZALAG, PAPÍRÁRU, TISZTÍTÓSZER, IRODASZER WEBÁRUHÁZ

Hőpapír információk

Webáruházunk azok számára készült, akik a legoptimálisabb költséggel kívánják biztosítani az online pénztárgépek, bankkártya elfogadó berendezések használatához szükséges NAV előírásoknak megfelelő hőpapírszalagokat.  

NAV előírások

Magyarországon a pénztárgépben kizárólag olyan pénztárgépszalag használható mely megfelel az 3/2013. (II. 15.) NGM rendelet NGM rendeletben meghatározott feltételeknek, melyek a következők:
1.  A pénztárgépben kizárólag jól olvasható, olvashatóságát a felhasználástól számított legalább 8 évig megőrző folytonos papírtekercs használhatóak. 
2. A hőpapír használatának további feltétele, hogy a papírtekercs hátoldalán tartalmazza az alábbi adatokat:
a)    „A hőpapír pénztárgép vagy taxaméter hőnyomtatóban használható.”,
b)    az 1. pontban foglaltaknak megfelelő hőpapírként Magyarországon elsőként forgalomba hozó neve, címe,
c)    a hőpapír használhatóságának határideje (év, hó, nap),
d)    „Olvashatóságát megőrzi 8 évig”,
e)    az olvashatóság megőrzési feltételei.

Az olvashatóság megőrzési feltételei

Ne tegye ki közvetlen napfénynek! Ne tárolja vegyi és alkoholos anyagok között! Óvja a nedvességtől és fokozott hőhatástól! Állandó tárolási hőmérséklet: 18- 23 Celsius fok, állandó páratartalom: 50% + - 8%.
Az optimális tárolási feltételeket meg kell teremteni. Tárolóeszközként ne használjuk irattartókat, helyette polietilén vagy polipropilén alapanyagú dobozokat válasszunk. Lágyító anyagokat tartalmaznak a különböző ragasztószalagok és az öntapadós fóliák. Lehetőleg ne tegyük ezeket egy helyre. A hőpapír ragasztásához ne használjunk soha alkohol vagy egyéb illékony, szerves oldószerrel átitatott ragasztót. Helyettük válasszuk a karboxi-metil-cellulóz alapanyagú ragasztókat. Azt a hő-nyomtatós papírt, amelyiknek felületére van nyomtatva, soha ne tegyük a nyomtatott felületével egymásra fektetve, hiszen így a nyomtatott írás vagy kép könnyedén átvivődik az egyik felületről a másikra. A hőpapír tárolhatósági ideje függ annak típusától, de soha nem több mint tíz év. 

Pénztárgépszalag vásárlása

Webáruházunkban sokféle pénztárgépszalag közül lehet választani. Ha nem tudjuk pontosan, hogy a pénztárgépbe milyen méretű szalagot kell használni, akkor keressük ki a pénztárgép műszaki leírását vagy vegyük kezünkbe a pénztárgépszalagot, mérjük meg annak szélességét, ha esetleg van tartalék pénztárgépszalagunk, akkor annak átmérőjét is. Így már könnyedén el tudjuk dönteni, hogy a számunkra melyik a jó szalagméret. Azonos szélességű papírból lehetőség van többféle hosszúságú és többféle átmérőjű papírszalag megvásárlására is. Pl. ha a pénztárgép nagy forgalmú helyen üzemel, célszerű hosszabb vagy nagyobb átmérőjű szalagot választani. 

 A hőpapír szalag felhasználhatóságát az előírásnak megfelelően minden esetben fel kell tüntetni a pénztárgépszalag hátoldalán. Webáruházunkban található valamennyi pénztárgépszalag termékoldalán megtalálhatóak a pénztárgépszalag műszaki paraméterei, tekercs szélessége, hosszúsága, átmérője, valamint a tekercsmag átmérője is.

A pénztárgépszalag felhasználhatósága

Az 3/2013. (II. 15.) NGM rendelet NGM rendelet előírja a pénztárgép felhasználhatóságának kötelező feltűntetését a pénztárgépszalag hátoldalán.  
c)  a hőpapír használhatóságának határideje (év, hó, nap): a pénztárgépszalag a feltűntetett dátumig használható.