OFFICITY - PÉNZTÁRGÉPSZALAG, PAPÍRÁRU, TISZTÍTÓSZER, IRODASZER WEBÁRUHÁZ

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
1. Általános rendelkezések

Az ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre, amely a www.officity.hu Webáruház és a Vásárló (a továbbiakban: „Vásárló”) között elektronikusan jön létre. Vásárló alatt értjük valamennyi természetes -és jogi személyt, valamint a jogi személyiséggel nem rendelkező jogalanyokat.
A Vásárló fogalma magában foglalja a fogyasztó fogalmát. A Ptk. 8:1.§ 3. pontja értelmében fogyasztó a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.
A Webáruház használatával, illetve a regisztrációval a Vásárló elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglalt rendelkezéseket.
Tájékoztatjuk Önt, hogy az online rendelésekkel, a szállítás folyamatával kapcsolatban felmerülő kérdések esetén a jelen ÁSZF-ben megadott elérhetőségeinken állunk rendelkezésére.
A www.officity.hu oldalon elérhető termékeket interneten, e-mailen és telefonos ügyfélszolgálaton keresztül értékesíti.

2. A tárhelyszolgáltató adatai

Szolgáltató neve: UNAS Online Kft.
Székhelye: H-9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Adószáma: 14114113-2-08
Cégjegyzékszám: 08-09-015594
Nyilvántartó hatóság: Győri Törvényszék Cégbírósága
Nyilvántartásba vétel dátuma: 2007.11.29.
E-mail: unas@unas.hu

3. Adatkezelés

Az officity.hu a Vásárló személyes adatait az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) („GDPR”), valamint a vonatkozó magyar jogszabályok szerint kezeli. Az adatkezelés célja a www.officity.hu-nak adott megrendelések teljesítése, megrendelőkkel való kapcsolattartás, panaszkezelés, webshop üzemeltetése valamint az esetleges követelések érvényesítése, valamint a webshoppal felmerülő hírekről való tájékoztatás.

4. Rendelés

Minden megrendelés a termék megvásárlására vonatkozik. A megrendelés adatait ügyfélnyilvántartó rendszerünkben tároljuk.

A termék kiválasztása

A vásárlónak lehetősége van választani, illetve rendelni az áruház termékei közül. A vásárló a kiválasztott termékre kattintva megtekintheti annak bővebb ismertetőjét. Vásárlási szándéka esetén a megvásárolni kívánt terméket a „Kosárba” gomb megnyomásával egy virtuális kosárba helyezi. A Kosár ikonra húzva a kurzort jobb oldalon felugrik egy összesítő oszlop, amelyben láthatóak az eddig kosárba helyezett tételek.

A kosár ikonra kattintva megtalálja a vásárlás során kosárba helyezett termékeket. Itt leellenőrizhetik rendelésük helyességét, különös tekintettel az árakra és a mennyiségekre, melyeket igény szerint módosíthatnak, javíthatnak is. A kosár automatikusan kiszámítja a rendelés végösszegét.

 A “Megrendelés” gombra kattintva a Pénztár felültre visz tovább a weboldal.

Adatbeviteli hibák javításának lehetősége

Rendelés során lehetőség van az adatbeviteli hibák technikai javítására. Amennyiben Ön meg szeretné változtatni a rendelés során kosárba tett termékek mennyiségét, azt a kosár tartalmának megtekintése után teheti. Önnek nincs más dolga csupán a ”Mennyiség” oszlopban található szám melletti ^ jellel a mennyiséget megnövelni vagy a ˇ jellel csökkenteni a termékre vonatkozó helyes rendelési darabszámot. Minden módosítás után kérjük nyomja meg az előbb említett gombok mellett található frissítés (Módosít) ikont. Amennyiben Ön a kosárból törölni szeretné a terméket, kattintson a szemetes (Töröl) ikonra.

A vásárlás előzetes regisztráció nélküli felhasználók számára is lehetséges.

A következő lépésben kérjük töltse ki kapcsolattartó és számlázási adatait, majd a "Tovább" gombra kattintva válassza ki a fizetési módot. Ismét a "Tovább" gombra kattintva még egyszer ellenőrizheti rendelését és adatait, majd ha egyetért a megrendelés tartalmával, akkor a megrendelés elküldéséhez kattintson a „Megrendel” gombra.

Az Általános Szerződési Feltételek elfogadásának hiánya nem teszi lehetővé a Webshop számára a megrendelések teljesítését. Termékeinket és szolgáltatásainkat kizárólag 18. életévüket betöltött személyek részére nyújtjuk.

5. Fizetés

Áruházunkban online bankkártyás (Barion), előre történő banki utalásos, illetve utánvétes fizetési lehetőség van, helyszíni átvételre nincs lehetőség.

Előre utalás esetén az átutaláshoz szükséges adatok:
Kedvezményezett bankja: OTP Bank Nyrt.
Kedvezményezett neve: Officity Kft.
Kedvezményezett számlaszáma: 11713184-21455223
Megjegyzés: Név, megrendelés azonosító

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

6. Szállítás

A leadott rendelések kiszállítása saját futárral történik az online rendelés során a Vásárló által megadott címre (Szállítási adatok). Ennek költsége 10.000 Ft rendelési összeg alatt 990 Ft+Áfa, 10.000 Ft értéket elérő össztermék rendelése esetén pedig ingyenes. A megrendelésekről rendszerünk automatizált e-mail üzeneteket küld. A rendelések feldolgozása 24-48 órán belül megtörténik. A futár hétfő-péntek, 08:00-20:00 óra között kézbesíti a megrendeléseket.

Felhívjuk kedves Vásárlóink figyelmét, hogy a hétvégi napokon (szombat, vasárnap) leadott rendeléseket leghamarabb hétfői napon tudjuk kézbesíteni. Amennyiben a Vásárló a megjelölt időpontban nem tartózkodik a rendelés során megadott szállítási címen és a csomag átvétele meghiúsul, a rendelést automatikusan töröljük.

A terméknek a kiszállítást végző személytől való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően a futár távozása után az Eladónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. A szállítólevél/számla aláírásával tehát elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).

Ha a Vásárló sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson az átvétel során, a sérülésekről a kiszállítást végző személy jelenlétében jegyzőkönyv felvételét kell kérni és a Vásárló csak saját felelősségére veheti át a terméket. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét Eladó díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért Eladó felelősséget nem vállal!

7. Árak

Az Officity webáruházban a termékadatlapon található árak nettó árak, az ÁFÁ-t nem tartalmazzák, viszont a Kosárban és a Megrendelésnél már a fizetendő bruttó (ÁFÁ-val növelt) ár kerül feltüntetésre.

8. Árváltoztatás

Amennyiben a webáruházban hiba, vagy hiányosság lép fel a termékeknél, vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése, illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől. Esetleges áremelkedésről a www.officity.hu minden esetben értesíti a Vásárlót.

9. Felmondás, elállási jog

Ha a webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni. A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú. A terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában vesszük vissza. A megrendelő a szerződéstől tizennégy munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az értékesítő köteles a megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.

A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.

Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!

Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 45/2014. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.

10. Egyéb feltételek

A Felek vitáikat békés úton kívánják megoldani a területi kereskedelmi és ipari kamarák mellett működő békéltető testület segítségével. A fogyasztók panaszaikkal megkereshetik a Webshopot üzemeltető céget az alábbi elérhetőségek bármelyikén: e-mail: info@officity.hu, telefon: +36 20 429 65 09, cím: székhely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 3/A 4.em.7. Jelen szerződéssel kapcsolatos vitákban a Budapesti Békéltető Testület (1253 Budapest, Pf. 10) rendelkezik illetékességgel. Egyébként a jogvitára hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróság dönt. Jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdések vonatkozásában a magyar jog, különösen Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, A fogyasztó és vállalkozás között kötött szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet, a Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései az irányadók.

Fenntartjuk a jogot az Általános Szerződési Feltételek módosítására, amely a www.officity.hu oldalon történő közzététellel válik hatályossá.

A jelen Általános Szerződési Feltételek módosítása előtti megrendelésekre a megrendelés időpontjában hatályos Általános Szerződési Feltételek vonatkoznak.

A webshopot az OFFICITY Kft. (székhely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 3/A 4.em.7, cégjegyzékszám: Cg. 01-09-354852, adószám: 27339794-2-41) üzemelteti.

Utoljára frissítve: 2020. február 29.

Adatkezelési tájékoztató
TÁJÉKOZTATÁS ÉS SZABÁLYZAT A WWW.OFFICITY.HU ÜGYFELEIVEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉSRŐL

A www.officity.hu (OFFICITY Kft. (székhely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 3/A 4.em 7. “Társaság“;) személyes adatai Társaság általi kezelésével kapcsolatban a jelen tájékoztatóban foglaltak szerint tájékoztatja Önt az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) („GDPR”) 13. cikkében foglaltak szerint.

Az adatkezelő

Az Ön személyes adatai kezelője (adatkezelő): a Társaság.

A Társaság adatvédelmi tisztviselője és elérhetőségei: Lipót Dániel

Cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 3/A 4.em 7.

Email cím: info@officity.hu

A Társaság által kezelt személyes adatokhoz hozzáféréssel rendelkező címzettek listája:

Cégnév Székhely Tevékenység
MORGÓ-Family Bt. 1144 BudapestFüredi u. 19/d. fszt. 2. Könyvelési szolgáltatás
OTP Bank Zrt 1051 Budapest, Nádor utca 21. Számlavezető bank
Molnár M. Beáta ügyvédi iroda

1136 Budapest, Pannónia u. 77-79. I.em. 106.

Jogi szolgáltatás követeléskezeléssel kapcsolatosan
UNAS 9400 Sopron, Kőszegi út 14. Tárhelyszolgáltató
Megrendelések teljesítése

Amennyiben Ön a Társaságtól termékeket rendel meg, úgy a megrendelések teljesítésével összefüggésben a Társaság az alábbi adatait kezeli:

név; cégnév; szállítási cím; székhely cím; telefonszám; e-mail cím; korábbi megrendelésekre és azok teljesítésére vonatkozó adatok, adott esetben a megrendelést rögzítő hangfelvétel

Ebben az esetben az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) (“szerződés teljesítése”) illetve c) pontja (“jogi kötelezettség teljesítése”), figyelemmel arra, hogy egy termék megrendelésével Ön és a Társaság között szerződés jön létre, a szerződés teljesítésével összefüggésben pedig a Társaságot adó- illetve számviteli kötelezettségek terhelik. A fenti adatokat a kézbesítés teljesítése miatt, illetve az ezzel kapcsolatos értesítések miatt a rendelés leadásakor köteles megadni.

Jelen pont szerinti adatait a megrendelés teljesítését követő 5 évig, a Társaság adójogi kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges adatok tekintetében az adójogi elévülésig (annak a naptári évnek az utolsó napjától számított 5 évig, amelyben az adóról bevallást, bejelentést kellett volna tenni, illetve bevallás, bejelentés hiányában az adót meg kellett volna fizetni), azaz legfeljebb 5 évig, a Társaság számviteli kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges adatokat pedig legfeljebb 5 évig kezeljük.

Jelen pont szerinti adataihoz a Társaság kijelölt munkavállalói, a Társaság részére informatikai háttérszolgáltatásokat nyújtó jogi személyek, a Társaság telemarketing szolgáltatásait ellátó jogi személyek, a Társaság termékeinek raktározásával és kézbesítésével, valamint a megrendelések feldolgozásával foglalkozó jogi személyek férhetnek hozzá.

Webshop

Amennyiben Ön a Társaság termékeit a Társaság által a www.officity.hu honlapon üzemeltetett webshopon keresztül vásárolja meg, úgy ezzel összefüggésben a Társaság az alábbi adatait kezeli:

név; cégnév; adószám, szállítási cím, székhely cím; telefonszám; e-mail cím; korábbi megrendelésekre és azok teljesítésére vonatkozó adatok, IP cím

Ebben az esetben az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) (“szerződés teljesítése”) illetve c) pontja (“jogi kötelezettség teljesítése”), figyelemmel arra, hogy egy termék webshop útján való megrendelésével Ön és a Társaság között szerződés jön létre, a szerződés teljesítésével összefüggésben pedig a Társaságot adó- illetve számviteli kötelezettségek terhelik. A fenti adatokat a kézbesítés teljesítése miatt, illetve az ezzel kapcsolatos értesítések miatt a rendelés leadásakor köteles megadni.

Jelen pont szerinti adatait a webshopos adatainak törléséig kezeljük, a webshopon keresztül leadott megrendeléseivel kapcsolatos adatokat pedig az előző pont szerinti időtartamig kezeljük.

Jelen pont szerinti adataihoz a Társaság munkavállalói, a Társaság részére informatikai háttérszolgáltatásokat nyújtó jogi személyek, a Társaság termékeinek raktározásával és kézbesítésével, valamint a megrendelések feldolgozásával foglalkozó jogi személyek, illetve a Társaság online fizetési szolgáltatója férhetnek hozzá.

Megrendelőkkel való kapcsolattartás, panaszkezelés

Amennyiben a megrendelésével összefüggésben kapcsolatfelvételre van szükség vagy panasszal fordul a Társasághoz, úgy ezzel összefüggésben a Társaság az alábbi adatait kezeli:

név; cégnév; adószám, lakcím; székhely cím; telefonszám; e-mail cím; korábbi megrendelésekre és azok teljesítésére vonatkozó adatok, IP cím, a kapcsolattartás, illetve a panaszkezelés során keletkező adatok, adott esetben hangfelvételek

Ebben az esetben az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) (“szerződés teljesítése”) illetve c) pontja (“jogi kötelezettség teljesítése”), figyelemmel arra, hogy az Ön megrendelésével kapcsolatos észrevételeit, panaszait a Társaság köteles figyelembe venni, azok alapján eljárni.A fenti adatokat a kézbesítés teljesítése miatt, illetve az ezzel kapcsolatos értesítések miatt a rendelés leadásakor köteles megadni.

Jelen pont szerinti adatait a megrendeléstől, illetve a panasz lezárásától számított 5 évig kezeljük a fogyasztóvédelmi törvény alapján.

Jelen pont szerinti adataihoz a Társaság munkavállalói, a Társaság részére informatikai háttérszolgáltatásokat nyújtó jogi személyek, a Társaság telemarketing szolgáltatásait nyújtó jogi személyek, illetve a megrendelések feldolgozásával foglalkozó jogi személyek férhetnek hozzá.

Követeléskezelés

Amennyiben a Társaság felé fennálló fizetési kötelezettségét határidőben nem teljesíti, úgy a Társaság az Önnel szemben esetlegesen fennálló követelésének érvényesítésével kapcsolatban az alábbi adatait kezeli:

név; cégnév; adószám, szállítási cím, székhely cím; telefonszám; e-mail cím; a kérdéses megrendelésre, követelésre és annak teljesítésére vonatkozó adatok, adott esetben hangfelvétel

Ebben az esetben az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) (“szerződés teljesítése”), figyelemmel arra, hogy Ön és a Társaság között szerződés jött létre, melynek teljesítésével kapcsolatban Önt kötelezettségek terhelhetik. A fizetési határidő lejártát követő 45. napot követően a Társaság jogosult Önnel szemben fennálló követelése érvényesítése érdekében harmadik fél társaságot vagy ügyvédi irodát megbízni. Ezen esetben a Társaság Önnel szemben fennálló követelése kezelése céljából, kizárólag e cél eléréséhez szükséges adatokat – amennyiben Ön természetes személy, úgy e cél eléréséhez szükséges személyes adatokat az Európai Parlament és a Tanács (Eu) 2016/679 rendeletének (a továbbiakban: GDPR) 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján, a szerződés teljesítése érdekében – jogosult harmadik fél társaságnak vagy ügyvédi irodának átadni.

A követeléskezelő társaság részére az alábbi adatai kerülhetnek átadásra:
név; cégnév; adószám, szállítási cím, székhely cím; telefonszám; e-mail cím; a kérdéses megrendelésre, követelésre és annak teljesítésére vonatkozó adatok

Jelen pont szerinti adatait a követelés teljesítéséig vagy annak elévüléséig kezeljük.

Jelen pont szerinti adataihoz a Társaság munkavállalói, a Társaság részére informatikai háttérszolgáltatásokat nyújtó jogi személyek, valamint a Társaság részére követeléskezelő szolgáltatást nyújtó jogi személyek férhetnek hozzá.

Az adatok tárolása és az adatok biztonsága érdekében alkalmazott technikai és szervezési intézkedése

A személyes adatait a Társaság székhelyén illetve a Társaság által alkalmazott informatikai rendszerekben tároljuk.

A Társaság megtesz minden ésszerűen elvárható technikai óvintézkedést a tárolt adatok biztonságos és harmadik személy részéről hozzáférésmentes tárolása érdekében.

A személyes adatok tárolásának IT biztonsági leírása, az adatbiztonság érdekében tett technikai és szervezési intézkedések:

A Társaság a személyes adatok biztonságát többek között oly módon biztosítja, hogy IT rendszerének működését szabályzatokban rögzíti, IT rendszerét folyamatosan karbantartott tűzfallal, vírusirtóval és spam szűrővel biztosított védelemmel látja el, elektronikus eszközeit jelszóval védi, az egyes személyes adatokhoz való hozzáférést pedig csak azon munkavállalók vagy adatfeldolgozók részére biztosítja, akiknek arra szüksége van az adott tevékenység ellátásához, a Társaság üzleti titkai és az általa kezelt személyes adatok védelme érdekében megfelelő titoktartási megállapodásokat kötött.

Az Önt az adatkezeléssel kapcsolatban megillető jogok (érintetti jogok)

A személyes adatai kezelésével kapcsolatban Önt az alábbi jogok illetik meg:

  1. a) hozzáféréshez való jog (GDPR 15. cikk):Ön jogosult arra, hogy a Társaságtól tájékoztatást kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a jelen tájékoztatóban szereplő információkhoz hozzáférést kapjon.

A Társaság az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát kérésre az Ön rendelkezésére bocsátja. Az Ön által kért további másolatokért a Társaság az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban bocsátjuk rendelkezésére, kivéve, ha másként kéri.

  1. b) helyesbítéshez való jog (GDPR 16. cikk):Ön jogosult arra, hogy kérésére a Társaság indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Ön jogosult arra is, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését.
  2. c) törléshez való jog (GDPR 17. cikk):Ön jogosult arra, hogy kérésére a Társaság késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, a Társaság pedig köteles arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatokat késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

– a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

– amennyiben az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása és Ön azt visszavonja és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

– Ön tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

– a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

– a személyes adatokat a Társaságra alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

A jelen c) pont szerinti fenti rendelkezések nem alkalmazandók, amennyiben (i) az a személyes adatok kezelését előíró, a Társaságra alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy (ii) az adatkezelés jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez szükséges.

  1. d) adatkezelés korlátozásához való jog (GDPR 18. cikk):Ön jogosult arra, hogy kérésére a Társaság korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

– Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

– az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

– a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

– Ön tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben.

  1. e) tiltakozáshoz való jog (GDPR 21. cikk):Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen. Ebben az esetben a Társaság a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha a Társaság bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Abban az esetben, ha az adatkezelésre jogi kötelezettség teljesítése érdekében kerül sor, a tiltakozáshoz való jog gyakorlása nem eredményezi a jelen tájékoztató szerinti adatkezelés megszüntetését.
  2. f) a fenti jogokkal kapcsolatos tájékoztatáshoz való jog (GDPR 12. cikk):a Társaság késedelem nélkül, de mindenféleképpen az Ön fenti a)-e) pontokban foglaltak szerinti kérelme beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt az adatkezeléssel kapcsolatos körülményekről tömören, átláthatóan, közérthetően és világosan. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról a Társaság a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt.

A tájékoztatás ingyenes. Ha az Ön kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, a Társaság, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre: i) észszerű összegű díjat számíthat fel, vagy ii) megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést. A kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó jellegének bizonyítása a Társaságot terheli.

A Társaság minden olyan címzettet tájékoztat a fenti b)-d) pontban foglaltakról (azaz valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról), akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. A Társaság Önt kérésére tájékoztatja e címzettekről.

  1. g) panasztételhez való jog (GDPR 77. cikk):Ön jogosult arra, hogy panaszt tegyen a felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha a megítélése szerint az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése sérti a GDPR-t. A panasz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál tehető meg (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; telefon: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; www.naih.hu; ugyfelszolgalat@naih.hu).
  2. h) bírósághoz fordulás joga (GDPR 79. cikk):Ön bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak a GDPR-nak nem megfelelő kezelése következtében megsértették a GDPR szerinti jogait. A Társasággal szembeni eljárást a Társaság tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az Ön szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is.
  3. i) adathordozhatósághoz való jog (GDPR 20. cikk):az adathordozhatósághoz való jog akkor illeti meg Önt, ha az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) vagy b) pontja, azaz az Ön hozzájárulása vagy az Önnel kötött szerződés teljesítése. Ebben az esetben Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó és Ön által a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy a Társaság ezt akadályozná. Ön jogosult továbbá arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a Társaságtól a személyes adatok másik adatkezelőhöz történő közvetlen továbbítását.
Ön a személyes adatai kezelésével kapcsolatban tájékoztatást kérhet az alábbi módokon és személytől

A személyes adatai kezelésével kapcsolatban további tájékoztatást a Társaság adatvédelmi tisztviselőjétől kérhet levélben vagy e-mailben.

 

Utoljára frissítve: 2020. február 29.